úterý 21. března 2017

Tři dámy na zhubnutí


Maddie, Jess a Lauren vyhlásily boj nadbytečným kilogramům. Ani jedna netuší, že dlouhá cesta za vysněnou postavou jim změní život a postaví pevné základy společnému přátelství.

Proč se vlastně Maddie rozhodla zhubnout, když její manžel ji miluje takovou, jaká je a díky práci v rádiu je vlastně neviditelná? Stačí jedna poměrně škodolibá šéfová, která v rámci svého pořadu Maddii pošle na odtučňovací kurz ke Krotitelům tuků. 
Taky kosmetička Jess má šéfku, která jí vyčítá nadbytečná kila. Navíc se rozhodla zhubnout kvůli snoubenci Charliemu v naději, že si jí snoubenec bude všímat víc a konečně přestane odkládat plánovanou svatbu. 
No a Lauren? Vede seznamovací agenturu, takže byste řekli, že má na každém prstu deset nápadníků. Omyl je pravdou, Lauren každý večer uléhá do postele sama a jediným mužským elementem v jejím životě je kocour. I pro ni jsou Krotitelé tuků šancí na lásku.

Lucy Diamond opět vsadila na svůj ověřený styl, v němž spojuje osudy několika hrdinek v čtivý příběh. Láska, přátelství a rodinné vztahy jsou témata, na která slyší většina čtenářek, mě nevyjímaje. Velkým tahákem je tématika popisující trable s kilogramy. Pro mnohé z nás se jedná o boj s větrnými mlýny, a přiznejme si, o tom, jak se druzí trápí s dietou a krotí kila v posilovně, se tááák moc dobře čte.

S Maddie, Jess a Lauren prožijete několik měsíců, během kterých si projdou obrovskou proměnou, a to nejen fyzickou. Když jim život uštědří pár ostrých kopanců, zjistí, že si navzájem mohou být obrovskou oporou. Už to vlastně není jen o hubnutí, ale o nich samotných.

Autorčin poutavý styl psaní mě hodně baví. Jeho doménou je humor a lehkost, s níž zpracovává i vážná témata, konkrétně tady je to domácí násilí, které se dotýká jedné z žen. 

Ať už tuhle knihu čtete se zákuskem v ruce nebo jste pod jejím vlivem odhodlaní změnit svůj životní styl, jedno je jisté. Do rukou se vám dostal svižný román pro ženy, který nenudí. Kdyby kila ubývala tak rychle, jak dobře se tento příběh čte, to by bylo na světě hubeňourů. :-)

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)

2 komentáře:

  1. Od autorky jsem zatím četla jen Kavárnu na pláži a moc mě bavila. Teď jsem si pořídila Já a pan Jones, tak jsem zvědavá. Ale i tato mě láká :)

    OdpovědětVymazat