pondělí 16. února 2015

Kavárna na pláži


Být v rodině benjamínkem není pro život vždycky výhodou. Své o tom může říct i Evie, mladá žena, která překročila třicítku, ale přesto si připadá jako malá holka, kterou všichni kolem jen peskují a kritizují. A bodejť by ne. Evie se plácá životem, práce střídá práci, nikde dosud pořádně nezakotvila. Ve svém věku by přece měla mít manžela, děti a velký dům. Tak jako její starší sestry, které jí své dokonale nalajnované životy neustále předhazují.
Evie ale nic měnit nechce. Vlastní děti sice nemá, ale nadevše miluje syna svého sucharského přítele Matthewa, Saula, se kterým se ráda vrací do dětských let. 

Evie by mohla životem proplouvat i nadále tak, jak je zvyklá, za zády varovně vztyčené ukazováčky svých blízkých. Jenže jednoho dne se dozví, že zemřela její milovaná teta Jo. Své neteři, pro kterou měla vždy slabost a viděla v ní samu sebe, odkázala kavárnu v Cornwallu.
Evie je opět trnem v oku svým blízkým, kterým se to nelíbí. Když už kavárnu zdědila, měla by ji urychleně prodat.
Pro naši hrdinku je to však výzva. Konečně má možnost všem dokázat, že se o svůj život dokáže postarat sama. Opravdu?

Když přijede do Cornwallu, nachází kavárnu v děsném rozkladu. O personálu je škoda mluvit, místní se na Evie dívají skrz prsty, už to vypadá, že příbuzní budou zase jednou na koni.
Ale byl by to špatný příběh, kdyby měl skončit takhle.
Jednoho dne do kavárny zavítá šarmantní host, který je mimochodem kuchař. Nejlepší kamarádka Eviiny tety peče úžasné zákusky. Že by se budoucí kavárnici blýskalo na lepší časy?

Přečtěte si o tom sami a budete překvapeni, jak milou romanci dokázala Lucy Diamond napsat.
Mám ráda knížky, ve kterých se hlavní hrdinky hledají, kde nechybí humor, vtip a láska.
Své dělá i romantické prostředí přímořského Cornwallu. Děj je zasazen do malé vesničky, kde si všichni koukají do talířů, proto je jasné, že příchod Evie se všemi pořádně zamává.
Už mám načteno pár knížek typu Kavárny na pláži, proto jsem si některé souvislosti v příběhu dala dohromady dřív než samotná Evie, ale to vůbec nevadí.
Kavárna na pláži je romance, v níž velkou roli hraje láska a přátelství, kde nejde jen o sex, ale hlavně o city a upřímnost. 
Za sebe můžu říct, že k téhle knížce se určitě vrátím víckrát, autorčin styl se mi líbí a dokonale zapadá do mého čtenářského vkusu.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)

Žádné komentáře:

Okomentovat