pátek 28. března 2014

Čtenářský deník

Chodí k nám čtenáři, kteří si vedou evidenci přečtených knížek. Mají sešitky, tam si vypisují autory a přečtené knihy. Jedna paní si dokonce vede ilustrovaný čtenářský deník. Tak to jsem koukala. Ale dnes mě dostal do kolen pán, který má sešity dva. Vede si je od roku 1971. Má přesnou evidenci autorů, přečtených knih a jejich hodnocení (jeho vlastní). Na konci každého roku má Top ten. V druhém sešitě má seznam autorů, ve kterém roce je četl a jak je hodnotil. Pecka!! Klobouk dolů.

Svůj vlastní čtenářský deník jsem měla naposledy na střední. V současné době si vedu evidenci přečtených knih na databázi knih, která mi hodně vyhovuje. Včera mi shodou okolností pomohla, když jsem si nemohla vzpomenout, jestli jsem jednu konkrétní knížku četla nebo ne. :-)

Líbil by se mi takový ručně psaný deník, i ilustrovaný, ke kterému bych se mohla vracet, ale nemám trpělivost ho psát. A tak zůstávám u elektronické databáze a doufám, že se jednoho dne k psaní přemluvím :).

1 komentář:

  1. Po dlouhé době (asi 20 let) jsem zase začala chodit do knihovny a bezva - doba pokročila, je tam online katalog - a po přihlášení se deník z vypůjčeného tvoří sám :) No, chybí jen export do excelu a taky musím všechno vypůjčené opravdu přečíst :):)

    OdpovědětVymazat