úterý 29. září 2009

Jak prosté...

V sobotu jsme se pustili do plánovaného řezání dřeva, abychom byli připraveni, až se zima zeptá, co jsme dělali v létě - nebo spíše na podzim :-). Dřeva bylo dost, řezání nám zabralo celé dopoledne. Nebyl čas na klidné vaření sobotního oběda. Přemýšlela jsem, co bychom si dali, aby to splňovalo dvě podmínky - rychlost přípravy a respektování skrovných zásob v lednici - velký nákup nás teprve čekal. Mého chotě napadly těstoviny s vajíčkem. Hmm, neznám, řekla jsem na to. Kdysi dávno jsem jedla knedlík s vajíčkem a nedopadlo to. Od té doby jsem podobné "blafy" nezkoušela jíst ani připravovat. Nechala jsem se přemluvit a jídlo zkusila uvařit a následně i pozřít (zpočátku velmi opatrně). Musím říct, že jsem byla nadšená, objevila jsem asi "Ameriku", ale to vůbec nevadí. Tuhle rychlovku řadím do našeho jídelníčku. Jak na to? Uvařila jsem těstoviny, usmažila vaječinu, přidala šunku a pak vmíchala těstoviny.
Jak prosté, Watsone!! :-)


4 komentáře:

  1. Tohle jídlo mě naučila kamarádka - bylo nám 14 a byly jsme samy na chatě, odkázané na vlastní zásobování a kuchařské schopnosti. Ovšem šunku do toho nedávala, to byl v polovině 80. let buržoazní luxus. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak na ten obrázek můžu zase jen dodat moje tradiční vypadá to dobře, skvělá mňamka. :-) Mám rád jak volánky, tak taková ta větší vřetena. Špagety nesnáším.

    OdpovědětVymazat
  3. i jako vegetarián tohle jídlo bez šunky dokážu ocenit :-) .. dnes jsem dělala chleby ve vajíčku :D

    OdpovědětVymazat
  4. Chleba ve vajíčku je moje oblíbené jídlo už od dětství.
    ad šunka v těstovinách - náhodou doma byla, jinak by to bylo bez ní ;-)

    OdpovědětVymazat