středa 23. září 2009

Knihovna na Facebooku

Když se řekne knihovna, většině lidí se nejspíš vybaví police plné knih, ticho rušené jemným šustěním otáčených stránek a šepotem návštěvníků. Knihovně vévodí zamračená upjatá knihovnice s drdůlkem a brýlemi na nose, zpoza kterých sleduje dění před výpůjčním pultem.
Stop!!
Příjemná a usměvavá knihovnice (nebo knihovník :-)) v moderním oblečení a účesu vychází vstříc čtenářům, zodpovídá jejich dotazy, vyhledává knihy nebo informace. Začátečníkům pomáhá proniknout do tajů internetových sítí.
A právě rozmach internetu přinutil v dobrém slova smyslu knihovníky rozšiřovat poskytované služby.
Komunikace čtenáře s knihovnou neprobíhá jen osobně nebo telefonicky, uživatel může knihovnu kontaktovat mailem, přes icq nebo Facebook.
Fenomén Facebook pronikl nejen mezi lidi, ale také mezi organizace a spolky, které si na Facebooku zakládají své profily a stránky.
Regionální knihovna Karviná není výjimkou, čerstvě založeným profilem na Facebooku chce přiblížit svou činnost nejen skalním příznivcům, ale také těm, kteří se zajímají o dění v knihovnách. Prostřednictvím Facebooku chce být knihovna v kontaktu se čtenáři a návštěvníky, propagovat kulturní akce a činnost jednotlivých poboček.
Jak založený profil najít? Stačí si na Facebooku vyhledat "Regionální knihovna Karviná" a je hotovo :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat