sobota 14. dubna 2018

KNIŽNÍ TIP TÝDNE: Bohyně osudu ze salonu d´Amour



Angelika je kadeřnice. Dokáže pomoct každému, a to ne jenom po vizuální stránce. Kromě nového účesu svým zákazníkům i změní život. K tomu nabízí domácí šafránové sušenky a bylinkový čaj. Ona sama však žije jako poustevnice, po smrti milovaného manžela se bojí znovu zamilovat. Táhne jí na padesát - ale co to je? Vždyť přece láska kvete v každém věku, ne? Potká Angelika ještě toho pravého, a hlavně, všimne si toho ve své zaneprázdněnosti?

Tohle byla opravdu krásná a milá knížka. Odehrává se na švédském ostrově. Autorka lokaci popisuje úžasným způsobem, působí to velmi živě a kouzelně, máte pocit, že kráčíte půvabným městečkem přímo na náměstí, kde je Angeličin kadeřnický salón. 
Autorka vystihla neuvěřitelnou škálu různých lidských povah a vlastností, které vtiskla hlavním i vedlejším postavám knihy. Celková atmosféra příběhu je podobná tomu z románu Čokoláda, šarmantní je jako Amélie z Montmartru. Prostě i když je to dílko ryze severské (švédské reálie i autorka), má půvab francouzských komediálních romancí.

Knihu Bohyně osudu ze Salonu d´Amour vydalo nakladatelství Omega. Spisovatelka Anna Jansson stvořila román, v němž nechybí láska, humor, zločin, intriky a vztahové propletence, to vše v jednom kyblíčku, dokonale namixované. Milé pohlazení po duši, kterého si skvěle odpočinete, třeba od všech těch drsných severských krimirománů. :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat