čtvrtek 1. února 2018

Louskání v lednu



Tak jsem se dočkala konce ledna. Byl to letos nějak hodně moc dlouhý měsíc. A co jsem během něj přečetla? 

Blízko obzoru Jedinečný, emocemi nabitý román o lásce na dobu určitou. Dostal mě do kolen tak, jak jsem vůbec nečekala. Víc v recenzi

Muž, který hledal svůj stín Mě nové díly Milénia docela nadchly, ani tenhle nebyl výjimkou. Je fakt, že jsem se zpočátku nemohla začíst, ale pak to nabralo grády a paráda.

Líbáš jako Bůh  Tohle jsem četla už podruhé, ale mě to baví. Takový relax na zasmání.

Strom života Příjemné, pohodové čtení o rodině a návratech domů. Recenze tady

Přeloženo s láskou U téhle knihy mě bavil začátek a konec, prostředek mi přišel divný a název se podle mě taky moc nehodil. Celkově trochu zklamání, čekala jsem něco jiného.

Třináct měsíců Ke konci trochu zdlouhavý, ale jinak vcelku čtivý retro pohled na dospívání puberťáka v Británii 80. let 20. století. Hlavní hrdina mi připomínal Adriana Molea, ale trochu vážnějšího.

Hluboký hrob Napůl pohádka, napůl záhada. Možná primárně pro teenagery, ale pokud máte rádi moře, severské mýty a legendy, bude to bavit i vás, dospělé. Recenze jako lákadlo. 

Všechno, co máme Napínavý příběh, přitom plynul tak nějak poklidně. Zajímavé téma i vyústění. Líbilo se mi to hodně moc.

Illuminae Wau, wau, wau! Z tohohle sci-fi jsem byla totálně odvařená! Úžasná kniha, jak obsahově, tak po grafické stráance. Začala jsem číst s úsměvem na rtu, který mi postupně tuhl. Už se těším na druhý díl.

Sedmé dítě Zajímavý počin, který se však nečte lehce. Jednou mu dám druhou šanci a přečtu si ho znovu, v klidu a soustředím se. Recenze tady

Byly tady, a už nejsou Tak to byl nápor na emoce jako blázen. Kniha dostala všechny blogery a já ji můžu jen a jen doporučit. Víc v recenzi

Muž u kormidla Příjemné sedmdesátkové retro o jedné neúplné rodině, která se hledá. Opět ve stylu Adriana Molea a jeho tragikomických situací.

Větrná hůrka rodiny Brontëových Po téhle knize jsem toužila dlouho a byla šťastná, že jsem ji mohla recenzovat. Osudy slavné, umělecky založené rodiny jsou nesmírně zajímavé. Na recenzi aktuálně dělám. 

Dnešek není naposled Další výlet do minulosti /tento měsíc je to pořád nějaké retro nebo co : -D/  Autor jde ve stopách Andyho Weira, co se vtipu a žánru týče. Je to další variace na cestování časem, ale číst se dá, i když jsem někdy trochu tápala.

Copatá máma Oddechovka s vážnějším námětem - studentka maturantka se chystá na nečekanou roli matky. Čte se dobře, záležitost na jeden, dva dny.

Želary Výborné povídky psané krásnou češtinou. Někdy hodně syrové, jindy s nádechem něžnosti. 

Krasojezdkyně Jojo, Jojo nikdy nezklame. Její romány jsou plné emocí a sociálních témat, ve finále čtivé. Stejné je to i s Krasojezdkyní. 

Nežádejte o milost Akční thriller plný napětí, který má švih, spád a nejedno tajemství. Ocení ho zejména drsní chlapi a drsné holky. Více v recenzi

Slavičí píseň Krásný příběh odehrávající se v kulisách první světové války. Bála jsem se, aby nebyl moc sladký, ale romantiky tam bylo tak akorát.

Dar přátelství  Po delší době se mi do rukou dostal další román mé oblíbené autorky Patricie Scanlan. Příběh o rodině a přátelství odehrávající se v Irsku devadesátých let a počátku milénia se mi četl hodně dobře, mám pro takové knihy slabost.

Dívka, která si říkala Tuesday Tenhle thriller stojí za přečtení. Zaujme nejen nekonvenční hlavní hrdinka žijící v podzemí Londýna, ale také styl psaní - v jednotlivých kapitolách se střídají prostřihy do děje z pohledu Tuesday a policistů.

Tak, to je v lednu vše, doufám, že se vám něco bude líbit a přečtete si to taky. Budu se těšit za měsíc.



9 komentářů:

  1. Zajimave kousky. A kupodivu jsem necetla ani jednu... laka me Hurka... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hůrka je skvělá, mám ráda autorčin poklidný styl psaní a krásnou češtinu, stejně jako Brontëovic holky, takže jsem si to fakt užila a myslím, že by se ti to mohlo líbit taky.

      Vymazat
  2. Paráda! Na můj seznam přibylo několik dalších knih, děkuji... kéž bych je někdy všechny přečetla! 😉 Já jsem se momentálně zahrabala do naprosto božího světa Hobitů, Elfů a trpaslíků. Věřila byste, že mě to šílenství okolo Pána prstenů úplně minulo a dostala jsem se k němu až nyní? 😯😂 A že mám pocit, že krásné filmové zpracování se knize ani zdaleka nevyrovná?
    Mějte krásný únor, Peťka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář a dovolím si nabídnout tykání, myslím, že v reálu bychom si spolu rozuměly. Jinak Pán prstenů - já mám za sebou jen filmovou verzi a knihy na mě teprve čekají, o to víc se na ně těším.

      Vymazat
    2. S radostí přijímám! 👍 Pán prstenů opravdu stojí za přečtení! Film byl krásný, ale v knize jsou odpovědi na všechny nevyřčené otázky...😉

      Vymazat
  3. ... jako, jdi do háje, jo? ;)Jsi neskutečná.
    Jsem ráda, že Tě Illuminae bavilo, já ho zbožňuju a už se těším, až se začtu do Geminy. Ale upřímně přemýšlím, že si nejdříve dám re-reading Illuminae, abych se v tom neztrácela :) Jinak jsem Ti nějak tak průběžně komentovala recenze, tak se nebudu moc vykecávat, každopádně Květu Legátovou mám na seznamu pro letošek, už se do toho musím pustit, stejně tak chci zkusit Tuesday, kterou jsem si teď pořídila jako ebook. Taky ráda slyším na chválu nového Milénia, já mám ten čtvrtý díl doma od chvíle, co vyšel, ale zatím jsem nečetla. Další rest pro letošek :D
    Tak se měj krásně a užívej i únorové čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, užívám si to a už se třepu na ty skvělé knihy, co na mě čekají. Ty si to užívej taky.

      Vymazat
  4. Páni, to je mazec, takových knih. To bych měla asi na půl roku :D Super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Šari. No já jsem magor, co čte už od školky. :D. Ale na naši milou Danušku stejně nemám, ta je mezi námi královna knih.

      Vymazat