čtvrtek 31. srpna 2017

Louskání v srpnu



Dneska končí srpen a s ním i prázdniny.  K poslednímu dni v měsíci patří i pravidelné Louskání, z něhož můžete načerpat inspiraci pro podzimní měsíce. Už se těším na sychravé dny a večery, ke kterým knížka neodmyslitelně patří.

Zmizelý Další z řady skvělých psychothrillerů. Pro mě jako matku stejně starého kluka, po němž v knize pátrali, to bylo na jednu stranu těžké čtení, člověk si hned ledasco představuje... Každopádně po literární stránce napínavé a nervy drásající příběh. Recenze tady

Porodní bábou proti své vůli Pokračování knihy Porodní bába od řeky Hope, kterou jsem četla loni během těhotenství a moc se mi líbila. I tohle pokračování bylo hodně čtivé.

Léto s vůní čerstvého chleba I tahle knížka je pokračováním, první díl se jmenoval Ostrov s vůní čerstvého chleba, psala jsem na něj recenzi. Má lehce romantická duše zajásala, když vyšlo pokračování a já jej opět mohla recenzovat. Série s pekařkou Polly je pohodová, romatická i vtipná. 

Dívka v modrém plášti Zajímavý námět, dobře se četla. Pokud přiměje dnešní mladé k zamyšlení nad válkou, nad tím, co prožívali obyčejní lidé, je to jen dobře.

Spáčův hrad Zatím poslední novinka od Barbary Erskinové, kterou mám ráda. Opět dvě časové roviny, prolínání osudů a nejedno překvapení. Ale už to podle mě není ta stará Erskinová. Už to bylo zbytečně zdlouhavé, jedna postava byla až nesnesitelně agresivní, její linie byla podle mě dost přefouknutá :-). Ale vcelku se to dalo číst, na letní dny je to jako stvořené.

Slyším tě všude Wau... Tahle kniha měla neskutečně moc kladných reakcí, až se mi zdálo, že to není možné, aby to bylo tak skvělé. No, nelhaly. Víc v recenzi. Nikdy bych nevěřila, že romantika a sci-fi spolu můžou tak perfektně ladit. To musíte číst. 

Blackout Kniha sice vyjde až v říjnu, ale dostala jsem spolu s dalšími blogery možnost si ji přečíst s předstihem a napsat recenzi. Tohle vás dostane. Čtivé, akční, ale především znepokojivé. Co kdyby náhodou...?

Do vody Oou... byla jsem v rozpacích. Dívka ve vlaku mě dostala, ale tohle? Jako by to nepsala autorka. Přišlo mi to chaotické, objevuje se tam velké množství vypravěčů, kteří mě spíše mátli, ač mi to jindy nevadí.

Geniální přítelkyně. Příběh nového jména Dala jsem sérii šanci druhým dílem, ale... Jedno velké zklamání, Lilla je neskutečně nesympatická osoba, vypravěčka zase ukňouraná. Pořád se tam řeší milostné vztahy, celou knížku, nic mi to při čtení nedalo. Asi jsem, dle jiných nadšených reakcí, jediná, ale bohužel. Nesedlo mi to, snad se někomu z vás bude líbit víc.

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu To je krásný, smutný příběh o rodině a tajemstvích. Je rozdělený do třech částí podle věku hlavní hrdinky, a mně se nejvíce líbila první část, kdy byla malá.

Pět amerických prezidentů, česká babička a já Zajímavý životopis zajímavé ženy. Čtivě napsaný. 

Bouřky. Příběh Karoliny Světlé a Jana Nerudy Číst tyhle dopisy je jako nahlížet do minulosti. Okouzlující stará čeština a milostné i přátelské vztahy, které se nemění v žádné době.

Po boku - Třiatřicet manželek našich premiérů Hodně zajímavé čtení o ženách premiérů. Zaujaly mě zejména osudy prvorepublikových manželek.

Tíha vesmíru Jedna z nejlepších YA romancí, které se mi dostaly do rukou. Citlivá, čtivá, zpracovává zajímavé téma. Nejsem cílová skupina, ale i tak jsem si čtení užila.

Co jsi to za matku To jsem přelouskala rychle, mám takový typ psychothrillerů ráda. Sice jsem v určitém okamžiku zjistila pointu, ale to vůbec nevadilo. Je to knížka, která bez reklamy zapadne, ale klidně by ji mohla mít, zasloužila by si ji.

Milostné dopisy slavných mužů 1 Krásné dopisy, to by člověk neřekl, jací to byli romantici, ti slavní chlápci. :) Jen mi chyběly souvislosti, komu dopisy patřily, kdo je psal, ne všichni jsou notoricky známí. Knihu můžete znát ze seriálu Sex ve městě, Carrie ji tam četla.

Purity Dneska jsem dočetla a musím na ni sepsat recenzi. Docela náročné čtení, hodně popisný děj, dost postav, všechny výrazné a silné. Moje první setkání s Jonathanem Franzenem. 



Tak to je pro srpen všechno, budu se těšit na konci září s novou náloží.

4 komentáře:

  1. Tíha vesmíru mě dost láká! Super článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :-) Tíha vesmíru mě hodně překvapila, je fakt super.

      Vymazat
  2. No páni, narazila jsem na opravdovou knihomolku :o)). Mám ráda tipy na nové knihy a tak ráda budu nahlížet.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a nápodobně - já mám ráda pohodové blogy s duší a to ten tvůj je. Taky ráda nakujuju.

      Vymazat