čtvrtek 1. června 2017

Louskání v květnu



Květnové shrnutí je tady. Čtení jsem si užila a mám za sebou zase pěkných pár kousků.

Malé černé a devět žen: Přiběhy několika žen, které jsou provázány legendárními malými černými šaty, mě dostaly. Měla jsem za to, že půjde o lehkou oddechovku, ale byla jsem příjemně překvapená. Jedná se o dobře promyšlený příběh, kterému nechybí vtip a šarm. Více v recenzi.

Amerikána: Další román, který jsem si vybrala spíše ze zvědavosti a nakonec byla opět nadšená, protože to bylo opravdu výborné čtení. Typický společenský román, který přibližuje svět Nigerijců v emigraci a zároveň je to klasický příběh o lásce dvou lidí.

Vůně života:  Taková příjemná oddechovka, když potřebujete vypnout. Nic náročného, přesto ze života, i když se mi to ke konci zdálo trošku přitažené za vlasy. 

Vadná: Dystopie z pera Cecelie Ahernové, známé to romantičky. A musím říct, že jsem byla naprosto odvařená, Vadná je naprosto úžasná kniha, přečetla jsem ji za jeden den a doslova se nemohla odtrhnout. Už aby vyšlo pokračování.

Irská kuchařka: Příběh tzv. Tyfové Mary, přenašečky břišního tyfu. Líbilo se mi to, je to čtivě napsané. Skvěle popsaný život v Americe na počátku 20. století, jak museli lidé tvrdě pracovat. Mary je zajímavá postava, chvílemi jsem ji neměla ráda, chvílemi mi jí bylo líto.

Co jsme si neřekli: Nádhera. Dojemný, pomalu plynoucí román o lásce a nedorozuměních. Moc se mi to líbilo, mám ráda romány v dopisech, mailech nebo denících. Super. Více v recenzi

Dědečkův deník: Skvělé vyprávění o nelehké minulosti. Mám ráda tyhle rodinné střípky, vzpomínky na minulost a popis života několika generací jedné rodiny. Klidně by to mohlo být delší a víc do hloubky :). Doporučuju.


Smrt v zádech: Další neskutečně napínavá pecka od mého oblíbence Harlana Cobena. Svižný děj, šokující zvraty a nečekaná rozuzlení. Prostě správný thriller dle mého gusta.

Tajemství parfému: Romantická, ale opravdu hodně romantická oddechovka. Hlavní zápletku jsem uhodla hned na začátku, ale to asi každý, kdo to četl. Nebylo to špatné, opět taková "turn off" knížka. :-)

Záblesk světla: Místy trochu zdlouhavá, ale jinak docela čtivá duchařina s nádechem typického anglického "senzačního románu".

Sucho: Podle mě aspirant na thriller roku. Naprosto věrně vylíčená atmosféra australského maloměsta, jako bych to sucho cítila.

Spálená křídla: Opět jedna z rodinných ság, které mapují životy rodin napříč stoletím. Ve Spálených křídlech je hodně sugestivně vylíčená doba první světové války. Hlavní hrdinka je rozporuplná, nevíte, co si o ní myslet.

Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií: Milovníci tohoto seriálu si přijdou na své. Lahůdka plná fotek je pohledem do zákulisí seriálu. Jak se šijí kostýmy, chystají rekvizity nebo vaří jídlo. A nejen to.

Lež: Tak to byla naprostá pecka, u které nevíte, komu věřit. Jak snadno lze člověka zmanipulovat, je až k neuvěření.

Bosá dívka: Mám ráda ráda sérii s Cecílií Lundovou, ale tenhle díl mi přišel nejslabší. Uvidíme, co bude dál.

Nalezení ztracené Marty: Zase kniha, po níž jsem sáhla spíše ze zvědavosti a byla lapená. Nádherný román, takový snový. Ocení snílkové, realisté asi ne. Zhruba na dvousté stránce mě trklo a osvítilo, a já tušila, jak to s Martou asi je. O to víc jsem hltala další stránky, fakt super.

Kouzelný náramek: Jej, to bylo milé, krásné čtení o rodinných vztazích, lásce a náramcích. Dobře se to čte, takové příběhy mám ráda. Jo a v doslovu čekalo hodně zajímavé překvapení. Knihu nenapsala, jak by se podle jména zdálo, žena, ale muž. A dokázal se do svých hrdinek vžít.

Jákobovy barvy: Tak to byla emotivní smršt, která mě položila. Více v recenzi.





Snad jsem vás zase inspirovala, léto se blíží, je třeba nahrabat zásoby na dovolenou :)

6 komentářů:

  1. Amerikána mě docela zaujala a na Jákobovy barvy mě už stačila nalákat kamarádka. Tak snad se k nim brzy dostanu. :)

    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Z Vadné jsem byla také nadšená a určitě se chystám i na další knihy z tvého výběru :) Hezké čtení i v červnu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tipy. Právě hledám nějaké zajímavé knihy na dovolenou a díky Vám mám vybráno.
    Zdraví Michaela

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy, vybrala bych si.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky :) Poctivě čtu dál, aby byl zase nějaký ten výběr :).

    OdpovědětVymazat