čtvrtek 9. února 2017

Louskání v lednu

Někdo louská ořechy, jiný zase knížky. No a protože jsem velký kniholouskač, neboli slovy jedné naší čtenářky "velký kniholom" :-), rozhodla jsem se zavést pravidelnou rubriku, kterých je sice na knižních blozích habakuk, ale to přece vůbec nevadí. 

Já se ráda dívám na to, co mají přečteno ostatní blogeři, ostatně nápad mi vnukla Ola a já v něm rozšířila i svou prvotní myšlenku - už dlouho jsem chtěla psát o knížkách, které mě zaujaly, ale nebyl čas nebo se mi někdy ani nechtělo /ano, přiznávám dobrovolně/ psát recenzi, a já se o ně i tak chtěla podělit s vámi. 

Takže prosím, tady je první Louskání, tentokrát za leden.



Dokonalé ticho Skvělý, doslova mrazivý thriller /vždyť se odehrává na Aljašce/, který mě dostal. Od autorky jsem četla obě předchozí knihy, píše úžasně.

Dohoda s láskou Tak to bylo zklamání. Chtěla jsem romantiku s humorem ve stylu Bridget Jones, ale toto dílko se opět veze na vlně erotických romancí, což mě nebaví.

Zmizení Samanthy Shipleyové Stará dobrá Joy, která mě ještě nikdy nezklamala. Sice jsem uhádla, kdo měl únos na svědomí, ale to vůbec nevadí. 

Jestli odejdeš Moje oblíbená Adele napsala už druhý historický román a opět se jí povedl. Více v čerstvé recenzi.

Já jsem smrt Miláček Chris Carter . Pro toho chlapa mám slabost! Píše sice brutální detektivky, ale v jeho podání je i ta nejkrvavější vražda snesitelná.

Tiché dívky Taky skvělý thriller, který se dobře čte. A skončil tak, že se můžeme nejspíš těšit na pokračování.

Deník matky Tuhle knížku ocení jen a jen matky, hlavně ty novopečené. Jelikož už zkušenosti s miminky mám, chtěla jsem si to jen připomenout a osvěžit. :-)

Šťastní lidé mají snadný život První díl se mi moc nelíbil, hrdinka mi lezla na nervy, takže jsem s obavami sáhla po pokračování. To už bylo lepší a čtivější.

Všude kolem černý les Tak tady jsem se málem ****** strachy, fakt. Pro mě skvělý psychothriller.

Ztracená Vynikající thriller o lásce, ztrátě paměti i dávném zločinu. 

Dešťová hůl Můj oblíbený spisovatel mě opět nezklamal. Dešťová hůl je volným završením "venkovské trilogie", ale dá se číst i samostatně. A je skvělá!!!

Dítě Bridget Jonesové Tak na starou dobrou Bridge jsem se moc těšila. Líbilo se mi to, ale... ale měla jsem pocit, že je to psáno tak trochu na sílu, jako by autorka psát musela, a ne, že chtěla. 

Georgette píše otci Taková umělecká "road movie", z níž se dozvíte i něco o světě malířů. Četla se dobře. Více v recenzi

Nehoda Zase jeden z těch mrazivě napsaných psychothrillerů, v níž hrdiny dostihne minulost. Recenze tady.

Dům smrti Četli jste Přítelkyni smrti? Zaujala a šokovala vás hlavní hrdinka? Funebračka Blumová je zpátky. A je stejně skvělá, můžete se přesvědčit v recenzi.

Země odpoledního slunce Barbaru Woodovou mám ráda, líbí se mi, že si pro své romány vybírá různé destinace. Tady konkrétně je to Amerika /Los Angeles/ ve dvacátých letech minulého století. 

Leden byl na čtení bohatý, to teda sama zírám. :-)

8 komentářů:

  1. Páni, za leden ses stihla prolouskat celou řadou knížek! :-) Já za měsíc přečtu většinou jednu až dvě knihy, čtu nejčastěji v autobuse při cestě do práce a z práce, občas večer v posteli... Teď zrovna dočítám knihu Okamžiky štěstí od Patrika Hartla, úžasná vtipná oddechovka, doporučuji. :-)
    Děkuji za tvé tipy na knihy a krátké popisky s hodnocením, nerada čtu sáhodlouhé recenze... Zaujala mne kniha Všude kolem černý les, celkem ráda bych se po oddechové knížce trochu bála... :-) Thrillery já můžu.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju ☺. Já čtu poměrně rychle, takže těch knížek stihnu dost. Okamžiky štěstí jsem dočetla zrovna minulý týden, taky jsem nadšená, Patrika Hartla můžu hodně moc.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to teda koukám...to je soupiska ... smekám nad rychlostí čtení ... Kdybych tak rychle psala knihy, jako ty čteš...to je pro mě sen :-) Krásné dny přeji. Věrka

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den. Ozývám se z jiného důvodu - nějak jsem si zafixovala, že vás najdu v knihovně v Karviné. A jelikož příští týden plánuju služební cestu do Karviné, chtěla jsem poprosit o radu: kde najdu knihovnu, jaká je otevírací doba. Já vím, máme internet, ale mně to pořád nabízí Opavu - asi špatně hledám. A možná vůbec nejste z Karviné a na mě už doléhá Alzheimer . . .
    Kateř

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, jsem z Karviné :). Dobrý postřeh. Knihovnu najdete na ulici Centrum 2299/16. Je to poměrně velká budova, sjíždí se k ní z hlavní cesty, podle toho, z kterého směru pojedete - buď odbočíte vlevo, když přijíždíte ze směru od nemocnice v Karviné-Ráji nebo vpravo, když jedete od Kauflandu z Karviné-Hranic. Nevím, jak dalece je to srozumitelné, ale raději vám sem dám odkaz na mapku: https://mapy.cz/zakladni?x=18.5543145&y=49.8557439&z=17&source=firm&id=404302 Doufám, že to najdete, když tak mrkněte na naše stránky www.rkka.cz a když zavoláte nebo napíšete mail, tak vás navedou taky :). Doufám, že se vám bude knihovna líbit.

      Vymazat
    2. Já jsem momentálně na mateřské, takže se v práci nacházím na chvíli jen jako host :)

      Vymazat
    3. Děkuju moc za navigaci a přeju příjemnou a řádně knižní mateřskou. Celé rodince přeju pevné zdraví a těším se na další zamyšlení nad knihami. Kateř

      Vymazat