sobota 7. ledna 2017

Nehoda



Noční můrou každého rodiče je představa, že se něco stane jeho dítěti. Susan Jacksonová ji právě zažívá na vlastní kůži. Její patnáctiletá dcera Charlotta leží v nemocnici v komatu. Sue nemůže uvěřit, že by dívka vědomě vstoupila do cesty jedoucího autobusu. A přesně to se stalo, i když tomu věří jen Sue. Zoufalá matka se rozhodne pátrat na vlastní pěst a zjistit, proč to Charlotta udělala. Jediným pojítkem je dceřin deník.

Kousek po kousku autorka odkrývá tajemství, které sahá až do doby před dvaceti lety. Jestli si Sue myslela, že před minulostí se dá utéct, šeredně se spletla. Ta její zasahuje do současného života víc než by si Sue přála.
Během pátrání po okolnostech dceřiny nehody Sue neví, komu může věřit. Proč se manžel Brian chová tak podivně? Co skrývají Charlottini přátelé? Proč má Sue pocit, že ji někdo sleduje? Musím přiznat, že jsem mnohdy byla na vážkách a nevěděla, komu vlastně věřit.

Na tento psychothriller jsem se těšila jako malá holka. Mám ráda to mrazivé napětí, které z takovýchto románů přímo tryská. Vězte, že tady si ho užijete požehnaně. Autorka líčí dvě různé dějové linie, které dokázala je přímo mistrovsky propojit. Každá kapitola končí vždy "v tom nejlepším", je tedy jasné, že knihu neodložíte, protože budete chtít vědět, co se stane dál.
Jednotlivé kapitolu propojují současnost, kdy sledujeme Sueino téměř detektivní pátrání, spolu s deníkovými záznamy, mapující její život před dvaceti lety. Tehdy byla Sue mladá holka plná života, která žila ve vztahu s okouzlujícím Jamesem. Ovšem ne každá pohádka má šťastný konec, ta Sueina se mění v pořádný horor.


Dočetla jsem se, že Nehoda je autorčinou prvotinou. Musím říct, že je to hodně zdařilý román, u kterého se nebudete nudit. Doporučuji všem milovníkům mrazivých psychologických thrillerů a já sama se těším na další knížku z pera C. L. Taylor.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)




1 komentář: