neděle 26. července 2015

Dobrý v posteli


Známe to všechny. Jedna jediná chybička na kráse nám dokáže zkazit celý život. A máme li nějaké to kilo navíc, trápení je tím větší.
Cannie pracuje jako novinářka. Jako každá druhá z nás neustále bojuje s váhou. Všichni v jejím okolí ji berou takovou, jaká je. Jenže když se Cannie rozhodne, že ve vztahu s přítelem Brucem potřebuje zvolnit, a proto vyhlásí pauzu, on se s ní napevno rozchází zvláštním způsobem: napíše o své přítelkyni článek s názvem "Milovat korpulentní ženu", který Cannie zrovna nelichotí. Zhrzenému Bruceovi se možná ulevilo, ale Cannie se cítí podvedená. Tak takhle ji viděl? Rozhodne se s nadbytečnými kily zatočit a získat exmilence zpět.
Pokus o usmíření se nezdaří, Bruce ji už nemiluje. Cannie zůstávají jen oči pro pláč a dáreček, který si "rozbalí" za devět měsíců...

Na cestě za novým já Cannie prochází fyzickou proměnou a uvědoměním si sebe sama. Co bylo v jejím životě špatně? Její rodiče se rozvedli, otec rodinu opustil a matka navázala vztah se ženou. Cannie od dětství bojuje s pocitem méněcennosti, který v ní zasel vlastní otec, uznávaný plastický chirurg.
Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří jí podají pomocnou ruku, když to nejvíc potřebuje.

Cannie patří mezi hrdinky, se kterými se ztotožní spousta čtenářek, vždyť řeší problémy, které známe všechny. A přiznejme si na rovinu - vždycky se o nich líp čte, prožívá-li je někdo jiný.
Čekáte od téhle knihy romantický příběh novodobé Popelky, která mávnutím proutku získá krásu i lásku, jste vedle. Cannie má před sebou hodně trnitou cestu ke štěstí, musí si však doslova hrábnout na dno svých sil, aby se od něj odrazila a dostala se tam, kam chtěla. 

Románu, který má téměř 500 stran, naštěstí nechybí nadhled ani humor, se kterým se nesnáze překonávají líp. Byla jsem překvapená, jak rychle jsem ho přečetla. 
Kniha Dobrý v posteli je skvělým prototypem zábavného a inteligentního čtení, které jen tak lehce nepustíte z ruky.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)

3 komentáře:

  1. Zřejmě jsem ještě nedospěla do "správného" věku pro tyto knihy. Momentálně mám k podobným románům spíše odpor ...
    Však věřím, že jakmile překonám určitou věkovou hranici, ke čtení sladkých románů se vrátím :)
    Rozhodně však děkuji za rozšíření knižních obzorů v oblasti románů :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Možná to tak podle anotace a názvu vypadá, ale tenhle román má k sladkému hodně daleko. Zkuste :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nevypadá to špatně, díky za tip.

    OdpovědětVymazat