čtvrtek 9. října 2014

Jak si žiju: 9. 10. 2014



5:30, 6:00, 6:10  Opět trojí buzení, napotřetí už vstávám hbitě jako laň a vařím si kafe. Snídám rohlík s nutelou, po ránu mám raději sladké snídaně než slané. Žehlím trička pro mě a pro puboše, chystám mu snídani - ještěže je to s ním tak jednoduché, pořád chce snídat kuličky s mlékem :). Obvyklá ranní hygiena, budím školáka a ptám se, kde má flašku na pití. Za chvíli mizím do práce, doufám, že si pití udělá sám, haha.

7:00  Hned po příchodu do práce mi kolegyně sděluje, že je tiskárna v prdeli. Tak zněl doslovný písemný vzkaz holek z odpolední směny. Jak se daří, tak se daří. Pokus o opravu vychází částečně, tiskárna tiskne jen z jednoho zásobníku, takže pořád přehazujeme nastavení formátu. Zase tradiční kontrola upomínek, plácání, prostě klasika až do devíti.

9:00  Otvíráme čtenářům, pokračuje týden knihoven, přihlášení zdarma pro všechny nové, dneska je to naštěstí v klidu a kolovrátek moc nemele :).
Kdo není v klidu, jsme my s kolegyní. Nefunkční foliovačka a tiskárna nás docela stresujou. Volá další kolegyně, které jsem měla včera odložit lístek na naši akci, jestli ho pro ni mám. Vzpomínám si, že jsem ho pro ni chystala, mezitím jsem však dělala další věci, takže nevím, kam jsem ho dala. Prokopávám knihovnu, lístek není, možná ho někdo omylem vyhodil, prodaný není. No snad to bude v poho i bez lístku. Raději se jdu ujistit.

11:00  Přichází odpolední směna, odcházím do kanclu. Chci si nachystat anotace ke knížkám na zítřejší akci se čtenáři, kdy jim budu představovat novinky a oblíbené tituly. Mám tři kupy knížek, jsou v regále za mnou. Když na ně ukazuju holkám, otáčím se zpátky a vzápětí cosi padá. Naštěstí to není celý regál, ale jen nějaké drobné věci. Myslím, že už je ten správný čas na pauzu.  Dneska žádný oběd sebou nemám, vlastně nemám ani hlad, takže mířím zklidnit se do obchodu. Kupuju si náušnice ve výprodeji, 9,- za kus, no nekup to. Už jsem tam byla předevčírem, ke třem kouskům dnes přibývá další pět :).



12:00  Pokračuju v anotacích, po hodině si jdu sednout na informační oddělení, holky mají práci, která se za pultem dělat nedá, takže je jdu zastoupit. Doufám, že nikdo nebude chtít kopírovat a skenovat, s tím trochu bojuju :).
Hned ze startu na mě vyrukuje studentka se seznamem odborných knih, pak mám dvě nové registrace, dotazy, člověk se tu nenudí. Ale stejně mám raději svou beletrii :)

13:30  Málem bych zapomněla volat domů, jestli je puboš ze školy doma. Mám nervy, ani on, ani jeho otec nezvedají telefony. 

14:30  Hurá, žijou. Byli u holiče a měli  vypnuté zvonění. Vše je ok. Dozvídám se skvělou zprávu, že mám na poště balík. Že bych taky zavedla unboxing? :-D. 
Paní chce literární rešerši, pomoooc!!!! Volám kolegyni, ať si to jde převzít, do toho další lidi na net. Jeden pán přichází, že mu nejede počítač. Jdu se podívat, zapomněl si zapnout monitor :-).
Volám své praktické lékařce, tento měsíc mám preventivku a potřebuju kartu. Než stačím doříct větu, sestra řekne, že malujou, ať přijdu po dvacátém. Chci jen kartu, říkám já. Sestra zní zoufale: "to jo, ale kdy ji chcete, kartotéka je odstavená." Rezignuju a slibuju, že dřív než po onom dvacátém se raději neobjevím.

16:00  Stavila jsem se domů pro oznámenku a pak hurá na poštu. Neodolala jsem, soukromý unboxing provádím hned v autě. Je to recenzák od Domina, nová Tess Stimson, kterou miluju. Už se těším na čtení. 
Pak Kaufland, týdenní nákup - já vím, jít tam ve čtvrtek je sebevražda, ale doma prázdno a hafanům už taky došly granule. Naštěstí to dnes nebylo tak strašné, vybojovala jsem si co jsem potřebovala a hurá domů.

18:00  Můj milý, rozmilý odjel do práce, se školákem mrkáme na učení, dávám vařit květák na zítra. Smažený květák miluju. Zítra jdu ale na oběd k mamce, tak ho budu mít na večeři.
Peču čaj :-), tentokrát jsem zkombinovala jablka, hrušky, mandarinky, ananas a ostružiny. Nechybí hromada koření a skořice, jak to mám ráda. Nejsem troškař a valím rovnou dvě dávky. Neva, to se vypije a dostanou i maminky, ať si dají u čtení. 



22:00  Čaj dodělaný, chladne na lince. Sedm sklenic, to je nářez. Neodolám a hned si vařím do nového hrnku :-). Ještě jsem chtěla obalit ten květák, ale zítra mám odpolední, takže to nechám na ráno. Vedle sebe mám Vypravěčku, musím ji dočíst, ať můžu skočit na recenzáky. Tentokrát mám tři, u dvou je deadline příští týden. 
Všude ticho, slyšet jsou jen tikající hodiny, bzučící noťas a spící hafani. Já jdu na tu Vypravěčku a pak zase do hajan. Mohla bych si ráno přispat, když mám odpolední, ale školák má na sedmou, takže bude zase trojí buzení :).
Dobrou.








4 komentáře: