úterý 4. února 2014

"Sensenky" nad knížkami


Naše knihovna úspěšně spolupracuje s klubem SENSEN, což je projekt Nadace Charty 77. SENSEN – senzační senioři se účastní nejrůznějších akcí, které jsou u nás pořádány.
Aktivní seniorky si také najdou čas na přečtení dobré knihy. Vyznejte se však ve všech románech, které v knihovně máme, vždyť za přečtení stojí všechny.  I když má každá kniha svou anotaci a informace o ní jsou dostupné i na internetu, není nad osobní zážitky a reference.

Proto se zhruba jednou za měsíc scházíme v našem literárním salonu nejen nad horkými novinkami, ale také osvědčenými kousky našeho fondu. 
Notoricky známé rčení „sto lidí – sto chutí“ pro knihy platí tuplovaně. Nad knížkami a hrnkem kávy či čokolády vedeme vášnivé debaty, proč je zrovna ta která čtivá a zda si zaslouží titul bestseller. V široké nabídce románů napříč různými literárními žánry si pak každá z dam může vybrat to, co ji zaujalo. Je super pozorovat dámy, když v knížkách listují, usmívají se, pokud narazí na něco milého nebo humorného a hned si to pro sebe zamlouvají.

Naše pravidelná setkávání nad knížkami jsou velmi oblíbená, těší se na ně nejen akční a stále veselé „sensenky“, ale také já, když vybírám knížky a doufám, že si mezi nimi najde každá tu svou. 

Setkání s "holkama" mě čeká tento čtvrtek, už mám pro ně připravené dvě pořádné kupice knih. :-)

2 komentáře:

  1. Tak o takovém "dýchánku" si můžu nechat jen zdát. Závidím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju :). Ono taky záleží na knihovně a knihovnicích - takové setkání se dá dělat pravidelně i pro čtenáře, pokud by měli zájem. Něco podobného mívala kdysi kolegyně - jednou za měsíc představovala nové knižní přírůstky.

    OdpovědětVymazat