středa 18. května 2011

Výměna knih ve Švédsku

Ve Švédsku zítra proběhne už třetí ročník velmi zajímavé akce. Milovníci knih si mezi sebou vyměňují knihy. Jak taková akce probíhá? Seveřan si vezme knihu a nese ji tak, aby byla vidět. Zahlédne-li u jiného člověka, že má knihu také, může dojít k výměně. A kde se mění? Všude!!! V práci, na ulici, ve městě, ve škole nebo prostě jen tak. Výměna může být plánovaná nebo spontánní. Dokonce existuje mapka, kde jsou setkání naplánovaná a další srazy se dají doplnit: http://www.storabokbytardagen.se/.

Tak to se mi hodně líbí. Jen přemýšlím, jestli by měla akce podobného typu úspěch i u nás. V knihovně máme burzu vyřazených knih, ta je oblíbená hodně. Takže možná i tahle výměna by uspět mohla. A teď jen, kdo se toho chytí jako první ;-).

2 komentáře:

  1. Zase po dlouhé době se mi podařilo podívat se na Vaše stránky. Recenze jsem přivítala, jako vždy, ale tenhle nápad mě nadchl. Sice nevím, jak by se to dalo povést "technicky" - jak dát vědět všem, kdo by se rádi zúčastnili, kdy přijde onen den D - ale moc ráda bych něco takového zažila. Třeba mi nezbyde než navštívit Švédsko . . .
    Přeju hezký den, samé hezké knihy a příjemné návštěvníky knihoven. Kateř
    P.S. Nemáte náhodou v knihovně knížku Zistisito sama?

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za milý komentář. Taky by se mi tahle akce líbila, nápad jsem dala i na FB stránkách naší knihovny, ale kromě toho, že se to lidem líbí, odezva žádná, takže nevím, jak by se to dalo realizovat.
    Jinak knížku od paní Doubkové ve fondu nemáme, bohužel.

    OdpovědětVymazat