středa 23. září 2009

Podzim je tady...

Včera jsem měla svátek. Nejmenuju se, na rozdíl od mé sestry, Darina :-). Svátek jsem měla, protože začal podzim. Moje nejoblíbenější roční období. Miluju ponuré upršené dny, spadané listí a jeho vůni. Podzim má pro mě zvláštní kouzlo. Nejen proto, že jsem se v tomto ročním období narodila. Mám moc ráda Dušičky. Pocházím z velké rodiny a každý rok jsem se těšila, až pojedeme na hřbitovy zapálit svíčky. Jako dospělá se těším taky. Nejraději jezdím večer, když je tma a hřbitov je ponořen do svého zvláštního ticha, svítí jen svíčky na hrobech. Se školáčkem sbíráme kaštany, šišky a žaludy, které použijeme při výrobě podzimních dekorací, chceme mít podzim nejen venku, ale i doma. Našla jsem pár fotek s podzimní výzdobou, abychom se měli čím inspirovat.

4 komentáře:

  1. Nádherný fotky, díky Ti za ně. Taky mám nejradši podzim. Už jsem o něm básnil loni. Je to prostě dokonale atmosférický období.

    OdpovědětVymazat
  2. taky miluju podzim ze všech období nejvíc.. prší a já se zachumlám do peřin s knížkou.. mmm..

    OdpovědětVymazat
  3. Podzim? Gralinčina verze zní lákavě! :-) Na podzimu miluju barevné listí, červené šípky, sbírání kaštanů... Nemám ráda sychravé počasí a likvidaci letniček.

    OdpovědětVymazat
  4. Lenošení s knížkou je moje nejoblíbenější činnost. A na podzim je to nejlepší, už se těším ;-)

    OdpovědětVymazat