pondělí 31. srpna 2009
Domácí nutela
A zase se nám nahromadila jablka. Tentokrát domácí, padaná. Co s nimi? V kompotu skončila jedna várka někdy minulý měsíc, buchta už taky byla. Napadla mě domácí nutela. Dala jsem se do hledání receptu. Zafungoval zákon schválnosti a recept, o kterém vím, že ho mám, protože jsem ho nedávno zahlédla při hledání receptu na něco jiného, prostě nebyl najednou k nalezení. Zaimprovizovala jsem, smíchala jablka, něco málo švestek, přidala cukr, kakao, zapla mixér a výsledný mišmaš jsem dala do pekárny, která umíchala a uvařila skvělou nutelu. A jak ji použít? Stejně jako tu klasickou - na chleba, do buchet nebo palačinek. A vůbec nejlepší je zalovit jen tak lžičkou ve sklenici :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Vypadá to jako super mňamka, ta domácí nutela.
OdpovědětVymazatJE to super mňamka :-)
OdpovědětVymazat