úterý 6. září 2016

Dejte si rande s hvězdou stříbrného plátna



Když se řekne Snídaně u Tiffanyho nebo Prázdniny v Římě, automaticky vám asi naskočí jméno herečky, která tyto snímky proslavila. Audrey Hepburnová. Krásná, jemná křehká žena, která byla nejen hereckou, ale také módní ikonou a vzorem.

Zamilovala si ji i Libby, začínající herečka, které se v kariéře moc nedaří. Pořád je ve stínu úspěšnější sestry i ambiciózní matky. Únik z reality hledá ve starých filmech, pro které má slabost.
Po jednom neúspěšném konkursu Libby dojde, že herectví pro ni není. Když se po náročném dni svalí na starou odrbanou pohovku, aby našla zapomnění ve svém oblíbeném filmu, nevěří vlastním očím - vedle ní sedí samotná Audrey Hepburnová. Je živá, vlastně až moc, a pro Libby má spoustu užitečných rad, s nimiž by mohla mladá žena změnit svůj život k lepšímu. Využije je Libby ke svému prospěchu?

Noc s Audrey Hepburnovou je svěží letní romancí, jejíž hrdinku si zamilujete. Libby je milá, ztřeštěná mladá žena, která se pořád hledá. Řeší složité rodinné vztahy a touží najít tu pravou láskou. Snaha o lepší život sebou přináší i řadu humorných, někdy přímo komediálních situací připomínajících Libbyinu “slavnější” literární kolegyni Bridget Jonesovou.

Pozornost si zaslouží i Audrey, která je popsána tak, že ji opravdu vidíte před sebou. Mně se vybavila v roli z filmu Prázdniny v Římě, který miluju. Pobavily mě scény, kdy se slavná herečka pokouší podmanit svět moderních technologií. Situace s nemotorným ovládáním ipadu jsou popsány s vtipem a šarmem Audrey vlastním.

Čekáte lásku? No jasně, bez ní to nepůjde, to by téhle knížce něco chybělo. Libby je pozvána na rande hereckým kolegou Dillonem O´Harou. Na tom byl nebylo nic zvláštního, kdyby Dillon nebyl známým lamačem srdcí a tím nejlepším soustem, které může bulvár urvat. Budou Audreyiny rady ohledně milostných vztahů fungovat?

Při čtení jsem si říkala, že spousta situací si říká o pokračování a zdálo se mi divné, že by je autorka nechala jen tak. Jaké bylo tedy mé překvapení, když jsem zjistila, že Libbyin příběh nekončí a Lucy Hollidayová napsala další díly. Pevně doufám, že budou vydány i u nás.

Máte rádi mile potrhlé hrdinky a romantické příběhy plné humoru, jaké píše například Sophie Kinsella? Pak vás bude bavit i Noc s Audrey Hepburnovou.

(Za recenzní e-book děkuji knihkupectví Neoluxor)

Žádné komentáře:

Okomentovat