úterý 16. března 2010

Retro: Čokoláda

Nedávno jsem od kamarádky dostala čokoládu. Nebyla to jen tak nějaká čokoláda, byla to "ta oblíkací".

Hned mě vzpomínky přenesly do dětství, kdy byly tyto čokolády na pultech obchodů. Panenky Jana, Dana a Lena na nás jukaly z obalu, každá měla šatičky, které se daly vystřihnout a panence oblíknout.

Obal jsem si schovala, ale stříhat jej nebudu. Doba pokročila a materiál, ze kterého je obal vyrobený, je jiný. Je z lesklého papíru a já se bojím, že šatičky budou na panence držet špatně. Možná vůbec.

Každopádně mě Figaro potěšilo, s čokoládou jsem lítala nadšeně po bytě a ukazovala ji školákovi. Jako dítě moderní doby a kluk, nad obalem nejásal, zajímal ho jenom obsah :-D.

Další oblíbené čokolády byly nugátová a sójová pochoutka. Mně nejvíce chutnala bílá čokoláda.
Ještě si vzpomínám na jednu, která byla jedinečná. Velká, trojbarevná (bílá, mléčná, hořká.) Dostala jsem ji od budoucího švagra, když přišel žádat ségru o ruku ;-).



Obrázek jsem si půjčila ze stránek idnes.cz.

7 komentářů:

  1. Taky jsem nadšeně lítal v práci a všem je ukazoval:-) Byl jsem v sedmém nebi. Bohužel jenom 10 minut. Protože jsem se nejvíc těšil na obsah, po rozbalení se zůstal jako opařený. Lena úplně jiná čokoláda, Dana s oříškama (se sestrou jsme si ji vždycky rozpouštěli v kastrolku a měli za nugetu:-) A hořce jsem oplakal hořkou Janu:-(, která přece byla kávová!!! (má milovaná...) Byl jsem zdrcen:-( Ale jinak můj příspěvek berte z úsměvem:-) Radek z Brna

    OdpovědětVymazat
  2. ... s úsměvem... Do pasti, že já vždycky nasekám všude chyby. A když už jsem tu znova tak ještě PS: Ta žlutá pochoutka za 5 Kčs zobrazená v článku, měla ještě fialovou sestřičku. Kávovou! Ta byla moje opravdická nabrvan:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Radku, byla jsem taky zklamaná z té chuti. Vůbec nechutnala jako ty za našeho dětství :(

    OdpovědětVymazat
  4. To už nejsou čokolády co bývaly. Docela mě zklamala jejich chuť.
    Opakované, ale jen obaly. Zkuste vrátit i recepturu Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyby vrátili recepturu, dali byste za takovou čokoládu několik set kč?

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě ne, nejsem sběratel :). Navíc myslím, že by to byla hodně přemrštěná cena :)

    OdpovědětVymazat
  7. Knihomilko, mám radost z čokoládového článku, na kterým jsem u tebe po pečlivém brouzdání narazila, protože retro věci miluju a jakmile nějakou takovou vidím, rozšíří se mi zorničky, zrychlí se puls, zvýší se tlak, horko, zima...prostě jsem se pokochala vzpomínkou na tyhle čokolády. Chut´si pamatuju, jakoby to bylo dneska, ale přiznám se, že chuťový návrat těchto čokoládiček se nekonal. Trochu škoda. Ale tobě tleskám!
    Vivi

    OdpovědětVymazat