pondělí 2. září 2013

Dallas 63



Jakeovi Eppingovi je pětatřicet let, učí angličtinu a právě se rozešel s manželkou. Když si ho zavolá majitel místí restaurace, netuší, že se jeho dosud poklidný život obrátí naruby.
Jake se pod novou identitou se vydává do minulosti, aby zabránil atentátu na prezidenta Kennedyho. V malém městečku nedaleko Dallasu se usadí jako George Amberson a sžívá se s místními lidmi. Jeho životní láskou je knihovnice Sadie. Oba toho mají mnoho společného  - minulost s problémovým člověkem i lásku k hudbě a tanci. George však musí být ve střehu – bedlivě sleduje podivínského samotáře jménem Lee Harvey  Oswald,  který je klíčovou osobou v atentátu na Kennedyho. George musí za každou cenu vražednému útoku zabránit. Jenže má člověk právo měnit minulost? 
Po dlouhé době "kingovka", kterou jsem nemohla odložit. Některé jeho knížky se mi líbí jen zčásti, některé vůbec no a některé přečtu jedním dechem. Dallas 63 se řadí k těm posledním. Mistr strachu ukázal, že ještě pořád umí, a že ještě neřekl, tedy nenapsal poslední slovo. 

1 komentář:

  1. Dallas 63 jsem letos pořídila tátovi k svátku. V tom roce se narodil, tak to bude mít i jako cestování do "svého" roku. Já osobně bych si tu knížku taky moc ráda přečetla, ale nevím, kdy se k tomu dostanu...

    OdpovědětVymazat