středa 3. února 2016

Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala


Romanticky laděný příběh s humornými prvky vypráví o první lásce Holly a Alexe. Ti dva se znají od dětství, ale nikdy nepřekročili hranici přátelství, byť si to oba v koutku duše přáli. A když se na samém prahu dospělosti jejich životní cesty rozdělí, zůstává mezi nimi mnoho nevyřčeného. Holly se stěhuje do Londýna a Alex zůstává v rodném městečku, kde učí na místní škole. Osud si rád se svými ovečkami zahrává a nejinak je tomu i u Alexe a Holly. 

Po letech Alex zjišťuje, že by si rád profesně vyzkoušel něco jiného a odchází učit do Londýna. Skvělá příležitost potkat dávnou kamarádku, zajít na kávu a zjistit, co je u ní nového. A co to znamená pro Holly? Zrovna prožívá tajný milostný vztah se svým šéfem. Je do něj zaláskovaná až po uši, ale není si jistá, jestli to její milenec vidí taky tak.
U Alexe hledá přátelskou radu a porozumění. Nabízí se otázka – může být vztah mezi mužem a ženou ryze kamarádský? Nebo jej bude jako červ jablko nahlodávat láska?

Asi už tušíte, kam a kudy to všechno povede. Vždyť ta romantika z anotace kape tak, až se vám od té sladkosti lepí stránky. :-). Ale i přesto - proč si někdy neodpočinout od náročného zaměstnání, hektického života nebo kupy severských detektivek právě u takového příběhu? Nebojte se, kniha nezabředává do červené knihovny, udržuje si humor, vtip a šarm britských komedií, ke kterým je přirovnávána.

Současnost se střídá s minulostí, díky níž máte možnost připomenout si, jaká byla devadesátá léta. Pokud jste, stejně jako já, v této době prožívali svá bujará mladistvá léta, bude to pro vás milá připomínka doby jen nedávno minulé, do níž se můžete s našimi hrdiny na chvíli vrátit.

Žádné komentáře:

Okomentovat