středa 30. dubna 2014

Svedená


Pretty woman - příběh prostitutky, která ke štěstí přišla, známe všichni. Právě na tuto "pohádku" odkazuje nový román ze série Hříšné tajnosti s názvem Svedená.
Lizzie je něco přes dvacet, žije se svými spolubydlícími v jednom bytě.  Jednoho dne v baru uvidí muže, který ji docela přitahuje. Když zjistí, že ji muž považuje za prostitutku, která čeká na zákazníka, nechá jej při tom. A také se nechá svést. Je to totiž jediná cesta, jak se k šarmantnímu neznámému dostat.
Z Lizzie se stává Bettie, luxusní prostitutka. S Johnem, tak se onen neznámý jmenuje, zažije takovou vášeň, že...., že si ji bude chtít zopakovat. Svou pravou identitu neprozradí a dále vystupuje jako Bettie. 
Její nový život je plný luxusu, peněz a sexu.
Lizzie/Bettie bojuje se svým svědomím, měla by Johnovi říct pravdu o své identitě, jenže se bojí následků. Co když se John rozzlobí? I on vypadá, že má svá tajemství...
Teda!!! Knížku jsem si vybrala na základě anotace, Pretty woman mám docela ráda, četla jsem i pár knížek ze života prostitutek (ne, že bych se v nich zhlížela :-), třeba Intimní dobrodružství jedné londýnské prostitutky od Belle de Jour nebo Deník prostitutky od Michaela Webera. Bylo mi jasné, že to nebude klasická zpověď padlé ženy :-), ale pořádná smršť sexu. Je to logické, vlna erotických knížek ještě neopadla.
Autorka se nebojí naservírovat čtenářům pořádnou porci sexuálních hrátek, za jakou by se nemusel stydět ani Robert Rosenberg v dobách své největší slávy. Nevyhýbá se ani choulostivému tématu - vztah mezi dvěma muži, byť se jedná o experiment mladých studentů. Nebudu prozrazovat víc, to se přece nedělá :-)
Román(ek) jsem zhltla doslova za jeden sobotní večer. Je to knížka, kterou určitě vyhledají milovnice všeho "greyovského", kterým nesmí v žánru této literatury nic uniknout. Pro mě osobně to byla vyloženě odpočinková záležitost s vědomím, že si od knížek tohoto typu dám zase na delší čas pokoj. :-)

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment)

Žádné komentáře:

Okomentovat