čtvrtek 27. června 2013

Manželka 22




Že je manželství běh na dlouhou trať, je známá věc.  Někdy je to pořádné bludiště, ve kterém se jeden druhému může ztratit. To je názor Alice Buckleyové, která je vdaná dvacet let. Poslední dobou má pocit, že její manželství ztrácí jiskru a manžel se kamsi vzdaluje. Děti odrůstají a dosud milovaná práce ji přestává naplňovat. 

Právě v tomto okamžiku přichází nabídka na internetový průzkum ohledně manželství v 21. století. Alice na ni přistoupí. Jako účastnice průzkumu získává přezdívku Manželka 22 a komunikuje s přiděleným tazatelem. Původní průzkum se však mění v osobní komunikaci mezi Alicí a Tazatelem.  Oba si založí fiktivní účty na Facebooku, kde spolu hovoří o nejniternějších detailech svých životů. Jednoho dne se Alice touží s Tazatelem setkat…
Manželka 22 je výbornou sondou do tajů manželského života. S humorem i pochopením líčí peripetie mezilidských vztahů a reaguje na fenomén současné doby, kterým je komunikace na sociálních sítích. 
Líbil se mi právě styl, kterým je knížka napsaná, facebookové statusy a chat mezi Manželkou a Tazatelem - jak to mezi nimi jiskřilo :-).
V některých knižních diskusích je vytýkán konec, který je kladný, a taky to, že Tazatel.....(no, nebudu prozrazovat blíž... Můžu říct jen to, že jsem na jeho identitu přišla skoro hned :-)). 
Já si myslím, že tahle knížka se snaží říct to, že není důvod zahazovat manželský vztah jen proto, že prvotní vášeň vyprchá, a taky to, že když si chceme vztah udržet, musíme pro to něco udělat. 

1 komentář: