pátek 29. března 2013

Bílý kůň



V současné době se na výsluní popularity vyhřívají dystopické romány. Zaměřují se na pesimistické a chmurné vykreslení naší společnosti v blízké budoucnosti. Baví i mě, takže sleduju knižní trh a když něco vyjde a dostane se mi to do rukou, čtu a čtu. 
Jednou z takových knih je debut Novozélanďanky, která žije v USA, Alex Adamsové s názvem Bílý kůň. Ihned po vydání se stala bestsellerem a je považována za jednu z nejlepších knih s touto tématikou.
Zoe je třicet let a posledních pět let svého života tráví v jakémsi vzduchoprázdnu. Po tragické smrti manžela se pohybuje pouze mezi svým bytem a výzkumným ústavem, kde pracuje jako uklízečka.
Monotónnost života Zoe svým způsobem uklidňuje, snaží se najít vnitřní klid a rozhodnout se, co se svým životem podnikne dál. Najednou se všechno mění, když lidé v jejím okolí začnou umírat na záhadný virus pojmenovaný Bílý kůň. Nákaza se lavinovitě šíří po celém světě, lidstvu hrozí vyhynutí.
Zoe je odkázaná sama na sebe a musí přežít v postapokalyptickém světě, kde na každém kroku číhá nebezpečí. Lze existovat ve světě, ve kterém zbylo jen deset procent obyvatel, a ti chtějí přežít za každou cenu?

Žádné komentáře:

Okomentovat