pátek 7. prosince 2012

Hunger games - Vražedná pomsta


Hladové hry skončily a nemají jednoho, ale rovnou dva vítěze. Oba jsou z jednoho kraje (kraj dvanáctý) a jsou to...Katniss a Peeta. Ano, oba najednou. Jenže za jakou cenu? Zdánlivě je vše v pořádku. Oba díky vítězství zabezpečili své rodiny, mají peníze a žijí v blahobytu, jenže nic není tak růžové, jak na pohled vypadá. Katniss i Peeta se trápí a nemůžou se vyrovnat se svými mnohdy děsivými zážitky z arény. Katniss před sebou pořád vidí malou Routu, kterou si velmi oblíbila, její smrt ji pořád pronásleduje.
Život jde však dál, Katniss s Peetou jezdí po jednotlivých krajích v rámci Turné vítězů. 
Atmosféra začíná houstnout, lidé se bouří a to se prezidentu Snowovi ani za mák nelíbí. Hádejte, kdo bude splátcem v dalším speciálním ročníku Hladových her? Katniss a Peeta, i když by si správně měli užívat svého vítězství a připravovat se na trenérství.
Hladové hry tedy začínají a jde opravdu do tuhého. Koho si Katniss vybere za spojence?
Druhý díl Hunger games je ještě napínavější než jednička. Máme větší možnost blíže poznat Hurikána a zjistit, že Haymitch není jen ochlasta první třídy, ale docela chytrý a inteligentní člověk :-).
Stejně jako v Aréně smrti se celým příběhem prolíná vztah Katniss a Peety, který je do ní opravdu zamilovaný. Katniss není pevně rozhodnutá, komu patří její srdce. Je to právě Peeta nebo věrný Hurikán?
I tento díl se mi četl velmi dobře, napětí graduje a není nouze o dramatické chvíle. 
Jak bude příběh završen? Má Katniss vůbec naději na přežití? Tak to si musíte přečíst třetí, závěrečný díl celé trilogie.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment)

Žádné komentáře:

Okomentovat