pondělí 30. dubna 2018

Louskání v dubnu



Dubnové Louskání je tady, necháte se zase inspirovat?

V případě neočekávané události Pro mě naprosté skvělé čtení, které příjemně překvapilo - viz Knižní tip týdne.

Bohyně osudu ze Salonu d´Amour skvěle namíchaný koktejl humoru, lásky, napětí i dramatu. Víc mého nadšení najdete tady.

Poldark: Ross Poldark - Návrat domů První díl historické ságy, které jsem se prvně bála. /No bodejť, chlápek z obálky vypadá jak z telenovely/, ale dala jsem na doporučení a dostala jsem čtivý příběh odehrávající se v krásném anglickém Cornwallu, kam bych se taky jednou chtěla podívat.

Dva krůčky po mokrém písku Tuhle knihu jsem si chtěla přečíst už hodně dlouho, ale odvahu jsem našla až teď. Je to neskutečně emocionálně vyčerpávající čtení, hodně dojemné a smutné. Ale za přečtení stojí.

Útěk C. L. Taylor se pro psaní thrillerů narodila. Zase po čertech dobré čtení. Víc v recenzi.

Prokletý rod Palmisanů Kniha má kupodivu spoustu záporných reakcí, což mě udivuje. Pro mě krásný příběh dvou rodin na pozadí druhé světové války. Jako reálie slunná a horká Itálie plná dobrého jídla a pití a bouřlivých rodinných vztahů.

Pojízdný krámek snů Jenny Colgan mě nikdy nezklame, co se týče chytrých romantických příběhů.A tady ještě navíc knihy hrají hlavní roli, no nečti to.

Zkouška dítětem společenský román, v němž se autorka zaměřuje na téma dobrovolně bezdětných žen, které jsou spokojené ve vztahu a potomky k životu nepotřebují. Více tady.

Návrat na panství Tyringham Před lety jsem četla první díl Kletba panství Tyringham, který jsem si teď už moc nevybavila. Ale začala jsem brát pokračování jako samostatnou knihu a už se mi to četlo líp. Doporučuju číst brzy za sebou, ať si ty souvislosti pěkně vybavíte.

Láska v Provence Příběhy o lásce, které spojuje úžasná Provence. Někteří hrdinové se objevují i v dalších povídkách, které jsou vzájemně provázané. Není to jen bezduchá romantika, jsou to vyzrálé, propracované příběhy.

Ike - můj italský corso pes aneb psí život v Itálii Vyprávění Češky, která už léta žije v Itálii a její život prošel nejednou pekelnou zkouškou. Vše viděno očima psa. Zajímavě pojato, včetně popisu sociálního systému v zemi.

Šťastně až do smrti mrazivý thriller s neobvyklým prvkem vyprávění. Více v recenzi.

Přítelkyně jednohubka na večer, typická Táňa Keleová-Vasilková, trochu šablonovitá, ale i přesto se mi to líbilo. Příjemná vsuvka mezi drsnými thrillery.

Jepice Neotřelé dílo, které spojuje dvě dějové linie, drsné vraždy a propracovaný zločin. Ke konci jsem knihu nemohla dát z ruky, prostě paráda. Víc bude v recenzi, do které se musím co nejdříve pustit.

Clařino tajemství Příběh jedné rodiny, která skrývá tajemství, léta bublající pod pokličkou. Ale až to jednou praskne jeden se nebude stačit divit. Sága, která se dobře čte, napíná čtenáře až do konce.

Pokud vás něco zaujme, budu jen ráda. Nebo jste už z toho něco četli? A líbilo se?

Žádné komentáře:

Okomentovat