čtvrtek 13. října 2016

Rodina ze dne na den


Pamatujete si ještě na Sophii? Zcela oddanou své práci, luxusní pohovce a botám? Tahle mladá žena prošla neuvěřitelnou proměnou, když si k sobě vzala dvě malé dcerky své zemřelé kamarádky. O jejich sžívání jste se mohli dočíst v knize Matkou ze dne na den.

Uběhla nějaká doba a Sophie s holčičkami tvoří skvělý tým, do něhož patří i Louis, otec obou dívenek. Se Sophií spolu zatím nebydlí, jen se scházejí, ale Louis má pocit, že je na čase, aby se jejich vztah posunul dál. Co takhle svatba? Proč ne, ale vězte, že jednoduché to tyhle dvě hrdličky mít nebudou. 
Tak schválně - co byste dělali, kdybyste zjistili, že váš nastávající má dospělého syna, o němž neměl dosud ani potuchy? 

Zrovna takovou situaci řeší Sophie. Jako každá správná ženská se těší na okamžik, kdy v krásných svatebních šatech řekne svému milému sladké ano. Těší se na to, že budou sdílet radosti společného života, řešit běžné starosti a nebudou mít před sebou žádná tajemství. Nebo ne? Sophie musí vyřešit dilema - má Louisovi říct pravdu o Sethovi nebo mlčet, k čemuž ji nabádá mladíkova matka?
Čestná Sophie se rozhodne nelhat a spustí tak lavinu situací, které změní běh dosavadních událostí.
A aby toho nebylo málo, do děje výrazně zasáhne i Louisova studentská láska Wendy, matka jeho syna. Je toho dost, co Sophie na svých bedrech nese, navíc jsou tady i holčičky. A ještě něco, o čemž Sophie neměla až doteď tušení. Právě se rozhodla dát si od všech problémů oddechový čas a odjet k matce, aby si udělala pořádek nejen ve vztahu, ale především sama v sobě.
  
Moc se mi líbilo, že se autorka rozhodla vrátit k osudu Sophie a napsat další pokračování. Ani tentokrát se nevyhýbá vážným tématům a své hrdiny nechává prožít situace, které veselím zrovna nehýří. Konkrétně v tomto románu nesoucím název Rodina ze dne na den se Sophie musí rozhodnout, jestli má říct pravdu a nést důsledky, které z tohoto rozhodnutí vyplývají. Vážnější situace střídají ty veselé, o které není v knize nouze. Scénky s Izzy a Bellou nebo Sophiiny hovory s Grace, sousedkou z penzionu, mě vždycky pobavily. A na druhou stranu - zuřila jsem ve chvíli, kdy na scénu nakráčela Wendy.
Rowan Coleman prostě umí zadrnkat na tu správnou strunu. Jak už dokázala ve svých předchozích románech, zahraje vám na city pořádným romantickým příběhem, zároveň vám dokáže, že život je i o vážných věcech. Když přidá i kapku humoru, výsledkem je další ze skvělých románů z edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)




Žádné komentáře:

Okomentovat