pátek 4. prosince 2015

Hledám přítelkyni pro konec světa


Na začátku všeho byl nekonvenční inzerát, který zaujal Trixie natolik, aby na něj odepsala. A kdo je jeho autorem? Jacob Grace, začínající mladý spisovatel. Vlastně ani nečekal, že by se někdo mohl ozvat. Mezi Trixie a Jacobem se rozvíjí vztah plný vášně a lásky. Ale jak říká Trixie - chcete-li rozesmát Boha, vyprávějte mu o svých plánech.

Milostný vztah Trixie a Jacoba je velmi intenzivní. Nabírá grády hned od počátku, když spolu začnou bydlet a užívat si život se vším všudy.
Pojítkem mezi nimi není jen láska a vášeň, oba jsou také umělecky zaměření a prožili si v dětství trpké chvíle, když je opustili jejich otcové.
Jeden druhého výborně doplňují, mají stejné zájmy a navzájem jsou si oporou i vrbou. Může být něco víc idylické?
Trixie má pořád v hlavě jednu neodbytnou vzpomínku. Když jí bylo dvanáct, od věštkyně se dozvěděla, že její životní láska brzy zemře. Je tou láskou Jacob? A dá se osud vůbec obelstít?

Možná si řeknete, proč spoileruju, to se v recenzích jaksi nedělá. Jenže věštba, kterou si Trixie jako malá holka vyslechla, je známá již od počátku a na škodu to není. Sice tak nějak tušíme, kam tento hořkosladký příběh směřuje, ale i tak se dočkáme dokonalé lovestory.

Když jsem se začetla, zjistila jsem, že mi tahle knížka prošla rukama už před mnoha lety. Tehdy vyšla pod názvem Díra v duši. Jsem ráda, že se na knižním trhu objevila znovu a doufám, že se jí dostane patřičné pozornosti, protože si to zaslouží. Spojuje v sobě všechno to dobré, co má takový typ knížky mít, a to z ní dělá adepta na jeden z nejhezčích milostných příběhů, které jsem četla. Nechybí pikantní a odvážný sex, střídající se s něžnými milostnými scénami. Břitký a někdy ironický humor hrdinů doplňuje typická mluva mladých lidí, která pro peprné slůvko nejde daleko. Nutno říct, že téhle romanci trocha vulgárnost dokonce sluší. Celý děj doprovází hudba, kterou Trixie a Jacob poslouchají. Hodně cestují a chodí na večírky ke svým známým, což v kontextu s muzikou knížku atmosférou posouvá do bezstarostných šedesátých let.

Užila jsem si tento mladistvý a svěží příběh, byť jsem na konci cítila hořkou pachuť. Ale tak to v životě bývá a my víme, že láska někdy pekelně bolí, ale i přesto stojí za to ji prožít.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Metafora)

Žádné komentáře:

Okomentovat