čtvrtek 6. března 2014

Na čem záleží



Tessa a Valerie. Dvě ženy, které žijí v jednom městě. Zdánlivě spolu nemají nic společného. Tessa je žena v domácnosti.  Žije s manželem, vytíženým dětským plastickým chirurgem a dvěmi dětmi. Valerie pracuje jako právnička a sama vychovává malého synka Charlieho. Obě ženy nic nespojuje. Zdánlivě.
Jednoho dne, zrovna když Tessa a její muž Nick slaví výročí svatby, zazvoní telefon. Nic je odvolán k případu popáleného malého chlapce, který je shodou okolností Valeriin syn.
Tessa, která je velmi chápavá, co se týče vytíženosti svého muže, najednou nechápe, co se kolem ní děje. Nick je odtažitý, utrhuje se na ni, dokonce ji nazve drbnou... Tessa se rozhodne, že je čas na chvíli si od rodiny odpočinout. Vyrazí za kamarádkou do New Yorku. Ta ji ujišťuje, že není harmoničtější manželství než Tessino. To by však Tesse nesměla zavolat sousedka, že viděla Nicka s Valerií... Červíček pochybností začne hlodat a manželův mobil je zrovna na ráně...
To je jedna strana příběhu. Ta druhá přibližuje Valerii, ženu, která vše obětovala synovi, který nepoznal otce. Když na oslavě narozenin svého spolužáka spadne do ohně a popálí si ruku a obličej, Valeriin poklidný život se hroutí. Následuje série operací a nejistá budoucnost. Doposud se mohla opřít pouze o svého bratra, teď je tady Nick, chápavý a vnímavý lékař. Mezi ním a Valerií přeskočí jiskra...
Autorka vypráví příběh ze dvou úhlů pohledu (každá kapitola sleduje osudy jedné z žen), máme tak možnost udělat si vlastní názor na Tessu a Valerii.
Přiznám se, že mi při čtení občas lezli na nervy všichni tři, ano, i úžasný doktor Nick. (Ten asi nejvíc).
Tessa - čím déle byla doma, tím menší sebevědomí měla. Jako ovce přikyvovala svým kamarádkám a chyběl jí vlastní názor - respektive se ho spíš bála říct, aby nevybočila z řady. 
Valerie - VÍ, že je doktor ženatý a má děti, VÍ, že by neměla využít situace, ale....proč by si konečně nemohla dopřát mužskou náruč, když se naskytla možnost, a doufat i v něco víc?
A Nick? ze začátku velmi sympatický muž, který žije svou prací. Je milé, jak se dokáže vcítit do svých pacientů. Jenže čeho je moc, toho je příliš, Nick se s Valerií a malým Charliem setkává na úkor vlastní rodiny. Je to prostě chlap, který myslí...no však víme čím. :-)
Každý si však zaslouží druhou šanci. Tessa je ta, která drží všechny trumfy v rukou. Dá se zlomené srdce léčit? O tom vypráví poutavý román Na čem záleží

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino)

2 komentáře:

  1. Brzy se na ní chystám :) Tenhle typ knih od Domina mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já taky :). Miluju tyhle rodinné spletité příběhy, které mají hlavu i patu.

    OdpovědětVymazat