pondělí 22. dubna 2013

Výkřik do tmy





Franziska má za sebou událost, kterou by si nepřál prožít nikdo z nás. Před rokem byla obviněná z vraždy svého přítele. I když ona sama si na nic nepamatuje, všichni si myslí, že ho zabila.  Franziska se tedy vrací na místo činu, přesně rok po tragické události, aby přišla celé věci na kloub. Po příjezdu do města se jí ujmou kamarádky, které však nechtějí, aby se Franziska v případu dál angažovala. Když dívka dostane i pár anonymních dopisů, hrozí jí nebezpečí. Proč si někdo přeje, aby pravda o vraždě nevyšla najevo? Zanedbala policie vyšetřování? 
Thriller, který je určený mladým čtenářům /a nejen jim, i mně se četl dobře/ je napínavý od první stránky. Vyprávěný je z pohledu Franzisky, v kapitolách se střídá přítomnost se současností, máme tak možnost poznat její život před onou tragickou událostí. Vyrůstá jako jedináček, s milujícími, leč zaneprázděnými rodiči, kteří se mají co ohánět. Přestěhovali se do městečka, kde žijí především zbohatlíci a Franziska navštěvuje nejlepší školu. Jenže mezi bohaté studenty příliš nezapadá...
Napínavý děj, psychologická tématika a vyprávění v první osobě - díky tomu je román napínavý. Je Franziska vražedkyní nebo stala obětním beránkem? Když už jsem si myslela, že vím, jak to bylo, autorka příběh posunula někam jinam, čtenáře nechává v napětí do poslední chvíle.
Kdo si potřebuje odpočinout od dystopií a hledá dobrý thriller pro mladé, Výkřik do tmy mu můžu doporučit.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Fragment)

Žádné komentáře:

Okomentovat