pátek 8. února 2013

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti



Šestnáctiletý Jacob má krásný vztah se svým dědečkem, který mu rozumí nejvíc z celé rodiny. Chlapec u něj tráví svůj volný čas nasloucháním tajuplným příběhům, které mu dědeček vypráví.  Jako malý chlapec žil v sirotčinci na anglickém ostrově ve společnosti mnoha podivných dětí. Jedno umělo levitovat, druhé se narodilo se dvěma obličeji… Proč by tomu Jacob nevěřil, když mu dědeček ukázal fotografie, na kterých jsou tyto děti zachyceny?
Jednoho dne se však Jacob najde dědečka těžce zraněného. Ještě než starý muž zemře, naléhá na vnuka, aby se vydal na ostrov a navštívil zmíněný sirotčinec.
Román, jenž je autorovým debutem, vzbudil veliký rozruch nejen námětem, ale také grafickým zpracováním. Kniha je doprovázena dobovými fotografiemi, které skvěle doplňují děj příběhu a přispívají tak k jeho tajemné a místy i děsivé atmosféře. 
Anotace na obálce byla hodně zavádějící, to co jsem původně čekala, se vyvrbilo v něco jiného, ale nevadí, i tak se mi knížka hodně líbila. Doufám, že i pokračování bude s těmi úžasnými fotkami, které jsou někdy až děsivé - právě pro to, že tak věrně knížku doplňují.

Žádné komentáře:

Okomentovat