úterý 17. ledna 2017

Ztracená



Žili byli on a ona. Potkali se na počátku středního věku a mysleli si, že spolu zestárnou. Spokojeně žili na Christianově ostrově, kde Louise vedla kavárnu a Joachim psal knihy. Jeden pro druhého byli oporou, zázemí, pevným štítem. Pak se pohádka rozplynula jako ranní mlha a přišlo kruté vystřízlivění. Na dveře jim zaklepal muž, který tvrdil, že Louise je jeho ztracená manželka Helena. Pro mluví i fotka, na které je žena, jíž Louise jako z oka vypadla. Helena Söderbergová, dědička velké rodinné firmy a hlavně manželka a matka dvou malých dětí.

Vyšetřování případu přináší šokující, leč čekané rozuzlení. Louise je opravdu Helena. A kdo a hlavně kde je opravdová Louise?
Helena si vůbec nic nepamatuje, musí kousek po kousku rozplétat zamotané nitky minulosti, aby mohla získat svůj předchozí život. Vzpomene si na to, co se stalo? Helena při svém pátrání zjišťuje, kým doopravdy je a zároveň odhaluje jisté aspekty v historii své rodiny sahající až do doby druhé světové války.

Hlavní postavy jsou do detailů propracované. Helena i Joachim jsou sympatickým párem, kterému budete od počátku fandit. Jenže i ti největší sympaťáci mohou být na druhý pohled úplně jiní. Helena během příběhu prochází obrovskou proměnou. Musí se vyrovnat se svou identitou, navíc zjišťuje, že nebyla vždy tou milou osobou, za kterou ji Joachim považuje.

Román Ztracená je mistrně napsaným thrillerem, který zaujme a do děje vtáhne od první stránky. Láska, vášeň i touha po penězích a majetku, to vše autoři (Anna Ekbergová je pseudonym dvou dánských spisovatelů), provázali do napínavého románu. Možná se vám bude zdát, že je toho na jeden příběh až moc, ale vydržte, dočkáte se zajímavých dějových zvratů.

Pokud si potrpíte na romány, v nichž není nouze o dramatické zápletky a vztahové propletence, přijdete si na své. 
Kniha nabízí nejen milostný příběh, drsný thriller, ale také rodinný příběh plný tajemství.

(Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Metafora)

Žádné komentáře:

Okomentovat